Daily Archive: February 6, 2015

Feb 06

Градоначалникот Котевски свика итна седница на Советот

На барање на градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски денеска се одржа итна седница на советот на која се расправаше за актуелните состојби со поплавите во општина Новаци.

Feb 06

Ќе се санира регионалниот пат Новаци – РЕК

На координативен состанок  на кој беа присутни градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски, директорот на РЕК Јофко Крстевски, секретарот на општина Новаци Стевче Ангелевски, претставници од ФОД и фирмата Геинг  беше договорено да се направат цевкасти пропусти Ф 1800 кои ќе бидат поставени на сечениот регионален пат Новаци-РЕК за да се овозможи нормален сообраќај но …

Continue reading »

Feb 06

Состојбата во Новаци моментално стабилна

Семејството на Станко Мицевски од Новаци чија куќа е целосно поплавена од вчера се привремено сместени во студентскиот дом во Битола.Нивниот престој го организира и обезбеди општина Новаци. Вредните ствари од куќата сеуште се наоѓаат во салата на општината се додека не се создадат услови за враќање во куќата.

css.php