Daily Archive: February 4, 2015

Feb 04

За да се спречи од поплавување Новаци ќе се руши регионалниот пат кој води до РЕК

Со дозвола на министерот за транспорт и врски Миле Јанакиевски намерно ќе се сечи регионалниот пат кој води до РЕК Битола за да се направи пропуст на водата која му се заканува да го поплави цело село Новаци.

Feb 04

Критично во Новаци, опасност да се сруши мостот и патот на река Црна кој води до РЕК

Ситуацијата со поплавите во Новаци е критична.Постои голема опасност заради надојдената вода која наликува на планински брзак да се сруши мостот и патот на река Црна кој поминува низ Новаци и води до РЕК. Доколку дојде  до тоа цело село Новаци и најголемиот производител на електрична енергија во државата ќе останат отсечени.

css.php