Daily Archive: February 3, 2015

Feb 03

Ставревски:Општина Новаци добро организирана , се справува со невремето

Повеќе од 5.000 хектари плодно земјиште е под вода во пелагониската општина Новаци, откако нивото на Црна река во овој дел  достигна неверојатни 4,84 метри. Општина Новаци мораше да интервенира на неколку критични места – од мостот на Црна, кај манастирот „Пресвета Богордица“, па сè до браната на РЕК Битола, од каде комбинатот се снабдува …

Continue reading »

css.php