Daily Archive: December 30, 2014

Dec 30

Донација ќебина за реновираните простори во Гинекологија Битола

Градоначалникот на општина Новаци,Лазар Котевски денеска донираше ќебиња за реновираните простории во Гинеколошкото одделение при Клиничка болница  Битола.

Dec 30

Градоначалникот Котевски им подели новогодишни пакетчиња на дечињата во ЦОУ „Славко Лумбарковски“ во Новаци

Како и секоја година така и оваа ,општина Новаци и градоначалникот Лазар Котевски обезбедија новогодишни пакетчиња за сите дечиња кои посетуваат настава во централното и подрачните училишта „Славко Лумбарковски“.

Dec 30

Со новогодишни претстави заврши проектот со детските градинки во Живојно,Добромири и Агларци

Со приредба за Нова година и Божик беше означен крајот на шестмесечниот проект на општина Новаци со кој беа отворени три игротеки во Живојно,Агларци и Добромири.Проектот е на општина Новаци а е реализиран со помош на УНДП , Агенцијата за вработување и МТСП на РМ. Иако првичното времетрање беше шест месеци со средства од општината …

Continue reading »

Dec 30

Јавна расправа

Градоначалникот на општина Новаци организира ЈАВЕН УВИД И ЈАВНА РАСПРАВА по нацрт извештајот за стратегиска оцена на Локална Урбанистичка Планска Документација за оформување на ГП за изградба на стопански комплекси со пратечки содржини на КП 221/1 – дел, КО Добромири и КП-7 дел, КО Новаци. Нацрт извештајот можете да го најдете ТУКА.  

css.php