Daily Archive: December 8, 2014

Dec 08

Со финансиска стимулација за свадба и новородено се зголемува наталитетот во Новаци

Со цел да ги стимулира младите да склучуваат бракови градоначалникот на општина Новаци веќе извесно време на младите брачни парови им дава финансиска стимулација во износ од 30 000 денари а од 2008 година па наваму за секое новородено дете парична стимулација од 5000 денари .

css.php