Daily Archive: October 15, 2014

Oct 15

Посета и средба со жителите на селата Добромири и Новаци

Редовната практика на остварување средби со жителите на населените места кои спаѓаат во општината на градоначалникот на општина Новаци,Лазар Котевски продолжува понатаму. Синоќа разговараше со месното население на Добромири и Новаци.

Oct 15

Формирана Интегрирана мрежа за развој на Пелагониско планинскиот регион

Со поддршка на УНДП, Министерството за локална самоуправа и на Центарот за развој на пелагонискиот регион, градоначалниците на  општините Прилеп, Битола, Кривогаштани, Долнени, Ресен, Новаци, Могила, Демир Хисар и Крушево потпишаа договор за формирање на Интегрирана мрежа за регионален развој на Пелагонискиот планински регион.

css.php