«

»

Aug 22

Концерт на хармоники во Културно лето Новаци 2014

koncer na harmoniki

Синоќа во рамките на Културно лето Новаци 2014 во организација на Културно иновативниот клуб во дворот на општината пред фонатната и споменикот на дедо Кољо војводата се одржа концерт на хармоники.

„Ова лето имавме мноштво културни настани а овој е претпоследен настан планиран за овој период. Доста интересен настан и можам да кажам несекојдневен. Во недела свечено ќе го затвориме овогодинешното идание на Културно лето 2014 со концерт на доста познатата и реномирана етно гурпа Љубојна со почеток во 20:30 часот во Манастирот Рожденство на Пресвета Богородица во Новаци. “ рече градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски.

Покровител на Културно лето 2014 е градоначалникот Лазар Котевски и општина Новаци.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php