Daily Archive: June 18, 2014

Jun 18

Советот на општина Новаци ја одржа 20-тата седница на Совет

Советот на општина Новаци ја одржа редовната 20-та седница. Советниците денеска разгледаа и донесоа одлуки за 20-тина точки кои се најдоа на денешниот дневен ред.

Jun 18

Започнаа со работа игротеките во Живојно,Горно Агларци и Добромири

Започнаа со работа трите игротеки во населените места:Живојно,Горно Агларци и Добромири кои ќе едуцираат и ќе влијаат на раниот детски развој на 50 дечиња на претшколска возраст.Станува збор за шестмесечен проект „Растеме и учиме заедно“на општина Новаци преку програмата за Општинско корисна работа поддржана од УНДП,АВРМ и МТСП.

css.php