Daily Archive: June 4, 2014

Jun 04

Градоначалникот Котевски на Заедничкиот консултативен комитет (ЗКК) меѓу Република Македонија и Комитетот на региони на Европската унија

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски како делегат присуствуваше на десеттата седница на Заедничкиот консултативен комитет (ЗКК) меѓу Република Македонија и Комитетот на региони на Европската. На состанокот се дискутираше за две значајни теми, за влијанието на локалните власти во проширувањето на ЕУ и за прекуграничната соработка.Беше потенцирано дека прекуграничната соработка  е добра можност за …

Continue reading »

Jun 04

13 години од загинувањето на бранителите Пеце,Влатко и Благојче кај Шипковица

Утре се навршуваат  13 години од загинувањето на бранителите во конфликтот  во 2001 година, кога згаснаа младите животи на Пеце Матичевски,Влатко Миленковски и Благојче Силјановски. По тој повод на споменикот Ангел во паркот кај Саат кулата и во касарната Стив Наумов,свежо цвеќе положи делегација на општина Новаци, советот на општина Битола,преставници од  Министерството за одбрана, СВР,Синдикат на РЕК …

Continue reading »

css.php