Daily Archive: May 15, 2014

May 15

Новаци го слави Свети Атанасиј

Синоќа и денес сите жители на Новаци неуморно се подготвуваат за куќната слава на селото Свети Атанасиј.Непостои куќа и домаќинство кое подготвува богата трпеза  за многубројните гости, светат лепче и присуствуваат на богослужба во црквата која го носи името на светецот кој се празнува Св.Атанасиј.

css.php