Daily Archive: January 31, 2014

Jan 31

Во Новаци се слави Свети Атанасиј зимен

Од синоќа и рано изутрина се чествува  верскиот празник Свети Атанасиј во истоимената црква во Новаци,каде традиционално се расече погачата со златно крвче а среќникот кој го најде дарот беше Благоја Ѓеорѓиевски од Новаци.

css.php