Daily Archive: January 22, 2014

Jan 22

4 милиони денари за обнови на цркви и манастири во општина Новаци

Општина Новаци е богата со верски објекти.На нејзина територија има 51 црква, 14 манастири и 2 параклиси.Од таму потребата локалната самоуправа секоја година да одвојува средства од Буџетот за нивна реконструкција и реставрација и заштита на културно историското наследство.Градоначалникот Лазар Котевски вели дека во 2013 година општината издвоила околу 4 милиони денари за таа намена.

css.php