«

»

Jan 16

Отворена нова продавница за колонијал во с.Рибарци

4

На огромна радост на жителите на село Рибарци,општина Новаци беше отворена реновираната колонијална продавница.Чинот на свечено пуштање во употреба го направи градоначалникот Лазар Котевски.

„Ваквите колонијални продавници во руралните средини каде жителите ќе можат да си ги купат оснивните прехрамбени намирници и средства за лична хигиена кои се неопходни за нормален секојдневен живот многу значат.Особено мие драго што една вакав продавница доби и с.Рибарци. “ рече Котевски.

7

Минатата година беше реновирана и свечено пуштена во употреба и продавницата во мариовското село Рапеш.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php