Daily Archive: January 10, 2014

Jan 10

Општина Новаци расположена за соработка во откривањето на ураниум во пограничните села

Американска разузнавачка агенција уште од средината на минатиот век активно ја следи состојбата со можното наоѓалиште на ураниум во Македонија, покажуваат документи кои се отворени за јавноста, а за кои јавува МИА. ЦИА постојано врши анализи на македонските ресурси и рудни богатства. Една од овие проценки, од октомври 1955 година, била заведена како таен документ …

Continue reading »

css.php