«

»

Dec 30

„Предновогодишна Шумска Приказна” нова претстава на КИК Новаци

DSC_0767

Културно иновативниот клуб Новаци за испраќање на старата и дочекот на Новата 2014 година подготви нова аматерска детска претстава за жителите на општина Новаци.

„Многу сум задоволен од работата на КИК Новаци бидејќи за многу краток временски период една година од псотоењето направија и реализираа бројни активности.Особено мие се драги ваквите аматерски рпетстави затоа што во нив се претставуваат дечиња од општина Новаци“ рече градоначалникот на општина Новаци,Лазар Котевски.

DSC_0806

Ваквите културни случувања придонесуваат многу за едукативниот и културниот развој на децата од руралните средини.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php