Daily Archive: December 16, 2013

Dec 16

Трибина:Користење на пестициди и вештачки ѓубрива во земјоделското производство

Во просториите на општина Новаци се одржа едукативна трибина на тема:Користење на пестициди и вештачки ѓубрива во земјоделското производство во организација на Агенцијата за поддршка на развојот на земјоделстото и Центарот за јавно здравје од Битола

Dec 16

Презентација ,,Развој на Мариово во одржлива Туристичка Дестинација”

Центарот за економска анализа  CEA во Новаци ја презентираше независната студија за развој на мариовскиот дел. Документот понатаму ќе биде појдовна основа и насока за стратешко планирање, развој, маркетинг и испорака на нови но одржливи туристички дестинации.

Dec 16

Мобилна детска градинка во село Гермијан

Првата мобилна детска градинка, единствена од ваков вид во државава ќе биде достапна за дечињата од претшколска возраст во село Гермијан. Со оваа градинка ќе бидат опфатени стотина деца од руралните средини во пограничниот регион на општините Битола , Новаци и Могила. Проектот е финансиран од ЕУ а главен носител на проектот е високата медицинска …

Continue reading »

css.php