Daily Archive: December 10, 2013

Dec 10

Општина Новаци ќе добие модерен систем за наводнување

Општина Новаци до 2015 година ќе добие модерен систем за наводнување на 1300 хектари обработливо земјоделско земјиште кој ќе обезбеди сигурен проток на техничка вода за приближно 630 домаќинства односно 2300 жители.Системот ќе се снабдува со потребната количина на вода преку поврзување на хидросистемот  Стрежево и акумулацијата Суводол.Предвидениот износ на инвестицијата е 9,5 милиони евра.

Dec 10

На барање на месното население поставен јарбол со Македонско знаме во Далбеговци

Жителите на општина Новаци важат за патриотски народ. Токму во тој контект по барање на месното население во село Далбеговци е изграден јарбол на кое е подигнато знамето на Република Македонија.„Извесно време жителите на новачкото село Далбеговци бараа општината да им изгради јарбол на кое редовно ќе се подигнува и ќе се вее знамето на …

Continue reading »

css.php