«

»

Nov 15

Се одржа 10-тата седница на Советот на општина Новаци

IMG_4712

Советот на општина Новаци денеска ја одржа 10 тата седница на која разгледуваше околу 10 тина точки на дневен ред. Советниците дискутираа за предлог развојниот план за комунални дејности на општина Новаци за период 2014-2016 година и за планираните едногодишни капитални инвестиции за следната година.

Едногласно беше донесена одлуката за измена и дополнување на Одлуката за определување на пазарната вредност на градежното и земјоделското земјиште на територијата на општината по зони и катастарски општини според просечната цена на извршените купопродажби во претходната година.

Беа разгледани  одобрени барањата за финансиска помош на Културно иновативниот клуб Новаци  за реализација на проектот „ Фитнес и едукација за пдообра здравствена програма“ и КУД Новаци за престој во Бањско Бугарија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php