Daily Archive: September 23, 2013

Sep 23

Општина Новаци го прослави верскиот празник Мала Богородица

Дворот на прекрасниот  пелагониски манастир посветен на мајката Божја беше претесен за да ги собере околу 17 000 верници кои дојдоа да го прослават Рожденството на мајката над сите мајки Богородица. Општина Новаци заедно со манастирскиот одбор веќе цела недела се подготвуваше за прославата и народниот собир кој традиционално секоја година се одржува во дворот …

Continue reading »

css.php