«

»

Sep 04

Асфалтирање на патниот правец Р 1311 до с.Мегленци

 

Фотографија0024_001

Со средства од кредит од Светска Банка општина Новаци започна со асфалтирање на дел од патниот правец Р 1311 до село Мегленци.

„Започнавме со реконструкција на регионалниот патен правце Р1311 до село мегленци крак 1 и крак 2 во должина од 3,5 км.Средствата кои ќе се вложат изнесуваат околу 440 000 евра а се обезбедени преку кредит од Светска банка. Претходно се започна со работа на асфалтирање на патниот правец до село Арматуш.“ рече Лазар Котевски,градоначалник на општина Новаци.

Фотографија0032_001

Градежните активности околу асфалтирањето на овој дел од регионалниот пат Р 1311 кој води до село Мегленци ги изведува ГП Гранит.

Фотографија0032_001

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php