Monthly Archive: July 2013

Jul 31

Успешна земјоделска сезона за инволвираните земјоделци од Новаци во проектот на УСАИД

Земјоделците од општина Новаци вклучени во пилот проектот на УСАИД „Експанзија на мали бизниси“ задоволни од текот, спроведувањето  и резултатите.Очекуваат зголемување на земјоделските приноси за 40 %.

Jul 30

Се одржа шесттата седница на Советот на општина Новаци

И покрај најжешкиот ден ова лето советниците на Советот на општина Новаци денеска имаа полни раце работаа. Разгледуваа, дебатираа, дискутираа и едногласно донесоа околу 30-тина точки на дневен ред.

Jul 30

Успешно реализирана првата етапа од „Топлиот културен бран во општина Новаци

Проектот на Културно иновативниот клуб Новаци „Дисперзија и достапност на културата и уметноста до сите и до секого и нејзино промовирaње во руралните средини“во соработка со Општина Новаци опфаќа повеќе културни активности.Во рамките на манифестацијата Топол културен бран ,успешно беше реализирана првата етапа .

Jul 29

Акцијата „Здравје за сите“ денеска во општина Новаци

Екипа од Итната медицинска помош од Битола им мереше шеќер во крвта, холестерол, крвен притисок,обем и ги советуваше како полесно да се справат со здравствените тегоби и високиот температурен бран жителите на Новаци, во рамките на редовното спроведување на акцијата „ Зцдравје за сите “ на Министерството за здравство на РМ.

Jul 29

Градоначалникот на Новаци со отчет за првите 100 дена

Да работиш во интерес на народот е најголема чест но и голема обврска. Да останеш доследен на зборот и да го исполниш ветеното е најголемиот предизвик, но истовремено и најголемо задоволство. Со овие зборови на 100-те дена отчет се обрати градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски.

Jul 23

Музејот и општина Новаци ќе потпишат Меморандум за соработка

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски оствари средба со директорката на НУ Завод и Музеј Битола Лилјана Христовска  заедно со стручните тимови од двете институции кои работат на проектот за заштита на културно-историското наследство „Жива природа-жива историја“ од ИПА Програмата за прекугранична соработка Македонија-Грција.

css.php