«

»

Jun 28

Градоначалникот Котевски на конститутивна седница на Генерално собрание на ЗЕЛС

zels

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска присуствува на конститутивна седница на Генерално собрание на Заедниците на Единиците на Локална Ссамоуправа- ЗЕЛС кое се одржува во Холидеј Ин во Скопје.

На конститутивната седница ќе се избираат членови на Управниот одбор и Надзорниот одбор на ЗЕЛС како и претседатели и потпретседатели на овие тела.

На состанокот ќе биде презентиран Извештајот за работата на ЗЕЛС и завршната сметка за 2012 година,како и предлозите и статутарните измени,по што делегатите ќе имаат можност за дискусија  за предизвиците и приоритетите за натамошниот развој на ЗЕЛС и процесот на децентрализација на власта во земјата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php