Daily Archive: June 17, 2013

Jun 17

Пуштена во употреба браната во Рапеш

Со пригодна свеченост во присуство на голем број мештани,градоначалникот на општина Новаци Лазар  Котевски и заменик министерот за земјоделство Зоран Коњановски беше пуштена во употреба браната во Рапеш.

Jun 17

Се одржа четвртата по ред Џип Турнеја 2013 во Мариово

По четврти пат годинава се одржа дводневната веќе традиционалната џип турнеja Мариово 2013.Идејата на оваа манифестација е во период од два дена учесниците да посетат дел од недопрената природа на убавиот мариовски крај да се дружат и забавуваат.

css.php