«

»

Jun 12

Општина Новаци го одбележа Денот на културното наследство

2

На поставен штанд со рачни изработки,везови и носии општина Новаци се вклучи во одбележувањето на Денот на културното наследство.Манифестацијата се одржа на плоштадот Магнолија во Битола а со свои штандови се претставија сите етникуми во Македонија.

„Многу мие мило што младите од општина Новаци изразија желба да ја претставуваат нашата општина преку карактеристичните рачни изработки, везови и носии од нашиот крај“ рече Лазар Котевси,градоначалник на општина Новаци.

10

Одбележувањето на Денот на културата и етно изложбата го организираше општина Битола во соработка со Здружението „ Македонски ракотворби“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php