Daily Archive: June 12, 2013

Jun 12

Министерот Димовски во Новаци се сретна со земјоделците од Пелагонија

Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство на РМ, Љупчо Димовски,градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски,раководителот на ПЕ на МЗШВ Илија Србиновски и претседателот на здружението на земјоделци Вељо Тантаров одржаа состанок со пелагониските земјоделци и претставници на мелничко  пекарската индустрија.

Jun 12

Информативен состанок на УСАИД со одлгедувачите на пченица

Денеска во општина Новаци се одржа информативен состанок на претставниците на УСАИД со земјоделците одгледувачи на пченица.Целта на средбата беше сите инволвирани страни да се запознаат со проектот „Подобрени агротехнички мерки за зголемување на приносите на пченица“ и објаснување на условите за вклучување во проектот.

Jun 12

Општина Новаци го одбележа Денот на културното наследство

На поставен штанд со рачни изработки,везови и носии општина Новаци се вклучи во одбележувањето на Денот на културното наследство.Манифестацијата се одржа на плоштадот Магнолија во Битола а со свои штандови се претставија сите етникуми во Македонија.

css.php