Daily Archive: June 7, 2013

Jun 07

Се одржа четвртата седница на Советот на општина Новаци

Советниците во Советот на општина Новаци денеска ја одржаа 4-тата седница на која ги разгледуваа, дискутираа и гласаа за 17 точки на дневен ред.

Jun 07

Доделени награди за литературниот конкурс во „Хероите на Македонија во 2001“

На пригодна свеченост во ЦОУ„Славко Лумбарковски“ Новаци  ,Организацијата на резервни офицери на РМ ги додели награди за објавениот литературниот конкурс на тема „ Хероите на Македонија во 2001“ кој беше објавен по повод 12 годишнината од загинувањето на бранителот Пеце Матичевски  по потекло од Новаци во конфликтот во 2001 година .

css.php