Daily Archive: June 6, 2013

Jun 06

Доделени 10 решенија за легализација на дивоградби во општина Новаци

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска на 10 жители на општина Новаци им додели решенија за легализација на бесправно изградени објекти.

Jun 06

Започна изградбата на споменикот на Дедо Кољо војводата во дворот на општина Новаци

Започна изградбата на споменикот на Дедо Кољо Добровенски,мариовско леринскиот војвода во дворот на општина Новаци.Бистата ќе биде поставена во фонтана а ќе биде направено партерно уредување со клупи, нова ограда и два нови влеза во општината.

css.php