Daily Archive: June 5, 2013

Jun 05

Ќе се градат 5 фотоволтаични централи во општина Новаци

Денеска во општина Новаци се одржа јавна презентација и јавна анкета за ЛУПД за изградба на 5 фотоволтаични централи во месноста Средни Чаир,Ко Брод.

Jun 05

Одбележана 12 годишнината од смртта на Пеце Матичевски

На гробиштата во Новаци се одбележаа 12 години од смртта на бранителот Пеце Матичевски родум од Новаци,кој загина во конфликтот во 2001 година на патот Гајре,Шипковица.  По тој повод Организацијата на резервни офицери на РМ на неговото вечно почивалиште постави јарбол на кој со интонирање на националната химна беше подигнато знамето на Република Македонија.

css.php