Monthly Archive: June 2013

Jun 28

Градоначалникот Котевски на конститутивна седница на Генерално собрание на ЗЕЛС

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска присуствува на конститутивна седница на Генерално собрание на Заедниците на Единиците на Локална Ссамоуправа- ЗЕЛС кое се одржува во Холидеј Ин во Скопје.

Jun 27

Општина Новаци ќе ангажира 15 сезонски комунални работници

Веќе неколку години наназад општина Новаци од својот Буџет издвојува средства за ангажирање на лица за извршување на комунални работи.

Jun 24

Благодарени на брзата интервенција на градоначалникот Котевски спасен човечки живот

51 годишен рибар член на риболовно друштво викендов бил сапсен во мариовскит регион каде доживеал мозочен удар.

Jun 22

Се одржаа 13-тите Пелагониски научни средби во Новаци

Oпштина Новаци по тринаесети пат беше домаќин на научниот собир насловен „Пелагониски научни средби“.И годинава истакнати научници родум од пелагонискиот регион ги претставија своите сознанија и истражувања, своите трудови за историјата и развојот на овој крај.

Jun 18

Јавен повик за ангажирање на волонтери во о.Новаци

Општина Новаци објавува Јавен Повик за ангажирање на волонтери во општина Новаци. За подетални информации, можете да го симнете документот од тука.

Jun 18

Општина Новаци домаќин на делегација од општина Хрпеље-Козина,Р.Словенија

Денеска во општина Новаци пристигна тричлена делегација од словенечката општина Хрпење-Козина,Република Словенија.По свечениот прием според сите македонски адети и средбата со општинската администрација,делегацијата имаше прием во кабинетот на градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски. Според агендата следуваше потпишување на Меморандум за соработка и разбирање помеѓу градоначалникот Котевски и заменик градоначалник на општина Хрпеље-Козина Петер Боршич, …

Continue reading »

Jun 17

Пуштена во употреба браната во Рапеш

Со пригодна свеченост во присуство на голем број мештани,градоначалникот на општина Новаци Лазар  Котевски и заменик министерот за земјоделство Зоран Коњановски беше пуштена во употреба браната во Рапеш.

Jun 17

Се одржа четвртата по ред Џип Турнеја 2013 во Мариово

По четврти пат годинава се одржа дводневната веќе традиционалната џип турнеja Мариово 2013.Идејата на оваа манифестација е во период од два дена учесниците да посетат дел од недопрената природа на убавиот мариовски крај да се дружат и забавуваат.

Jun 12

Министерот Димовски во Новаци се сретна со земјоделците од Пелагонија

Министерот за земјоделство шумарство и водостопанство на РМ, Љупчо Димовски,градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски,раководителот на ПЕ на МЗШВ Илија Србиновски и претседателот на здружението на земјоделци Вељо Тантаров одржаа состанок со пелагониските земјоделци и претставници на мелничко  пекарската индустрија.

Jun 12

Информативен состанок на УСАИД со одлгедувачите на пченица

Денеска во општина Новаци се одржа информативен состанок на претставниците на УСАИД со земјоделците одгледувачи на пченица.Целта на средбата беше сите инволвирани страни да се запознаат со проектот „Подобрени агротехнички мерки за зголемување на приносите на пченица“ и објаснување на условите за вклучување во проектот.

Older posts «

css.php