Daily Archive: May 31, 2013

May 31

„Градиме музичка иднина“ проект за подобрување на културниот живот на децата без родители

Здружението на деца и младинци без родители од детските домови и дом семејства од Република Македонија –Скопје „Градиме иднина“ започна со реализација на проектот Градиме музичка иднина  во чии рамки е предвидено преку музичка едукација,забава и дружење да се подобри културно забавниот живот на децата и младинците без родители и родителска грижа од детските домови …

Continue reading »

May 31

Јавна презентација и анкета за базна станица за мобилна телефонија

Во просториите на општина Новаци денеска се одржа јавна презентација и јавна анкета по ЛУПД  за изградба на Базна станица за мобилна телефонија во местото викано Брајанац- Суводол.

May 31

Нови содржини од Културно иновативниот клуб Новаци

За само неколку месеци постоење Културно иновативниот клуб Новаци подготви две театарски аматерски претстави а за летниот период плаира да реализира  богата програма.КИК е првиот клуб од овој тип формиран во општина кој е посветен на развивање на културниот живот во локалната самоуправа.

css.php