Daily Archive: May 29, 2013

May 29

Состанок на градоначалникот Котевски со претставници на регионалната занаетчиска комора

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска оствари средба со претставници на Регионалната занаетчиска комора од Битола.Се разгледуваа можностите за соработка во полето на заживување на старите и изумрени занаети на територијата на оваа општина.

May 29

Детски парк, партерно уредување,ограда и нови скали во училиштето во с.Рапеш

Дечињата од мариовското село Рапеш покрај училиштето кое беше реновирано и повторно отворено минатата година добија и нов детски забавен парк со играчки и лулашки и партерно уредување на училишниот двор.

css.php