Daily Archive: May 28, 2013

May 28

Јавна презентација и Јавна Анкета за ЛУПД во општина Новаци

Во просториите на општина Новаци денеска се одржа Јавна презентација и Јавна Анкета по ЛУПД за изградба на базна станица за дигитално полициско радио за потребите на МВР во с. Живојно.

May 28

Општина Новаци редовно добива пари од загадувањето на РЕК

Новаци е една од неколкуте општини во пелагонискиот регион  која на својата сметка добива средства од еколошкиот фонд, како своевидна компензација од штетите и загадувањето  кои ги трпи од најгоолемиот производител на електрична енергија РЕК Битол кој се наоѓа токму на територија на оваа општина.

css.php