Daily Archive: May 17, 2013

May 17

Општина Новаци дел од Саемот на цвеќето во Битола

Дечињата од Центарот за едукативен развој од Новаци „Бамби“ денеска учествуваше на цветното дефиле на Широк Сокак во рамките на Саемот на цвеќето „Bitola in the bloom“ кој се одржа во Битола.

May 17

Советот на општина Новаци ја одржа третата седница

На дневен ред на денешната трета по ред седница на Советот на општина Новаци, советниците разгледуваа две точки:програмата за управување со животната средина во однос на влијанието од енергетскиот сектор во општина Новаци за 2013 година и одлуката за спроведување мерки на превентивна дезинсекција и системска дератизација како посебни мерки за заштита на населението од …

Continue reading »

css.php