Daily Archive: May 16, 2013

May 16

Се санира патот Р 2340 Новаци-Добромири

Благодарение на залагањето на градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски во соработка со ЈП„Македонија пат“ започна да се санира региоалниот пат Р 2340 Новаци-Добромири.

May 16

Општина Новаци започна со подготовките за достојно одбележување на 12 годишнината од загинувањето на Пеце Матичевски

На 05 јуни во 12 часот на вечното почивалиште на припадникот на резервниот состав Пеце Матичевски со кревање на знамето на Република Македонија на ново поставениот јарбол ќе се одбележат 12 тажни и долги години од неговото загинување кај Шипковица.

css.php