Daily Archive: May 15, 2013

May 15

Свечено одбележан празникот Свети Атанасиј во Новаци

Денеска во Новаци се слави Свети Атанасиј.По тој повод верниците од рано наутро се упатува во селската црква која го носи името на овој светец каде се служеше  божествена литургија.Овој христијански празник е слава на секоја куќа во Новаци па секое семејство светат лепче  и да папалат свеќи за здравје и бериќет.

css.php