Daily Archive: May 13, 2013

May 13

Американскиот амбасадорот Пол Волерс во општина Новаци

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска му беше домаќин на амбасадорот на САД во РМ Пол Волерс. Посетата се должеше на реализацијата на проектот на УСАИД за експанзија на мали бизниси, во кој општина Новаци е вклучена како пилот општина со 6 земјоделци.

May 13

По Две децении свадба во мариовско Зовиќ

Зурли и тапани се слушнаа во Мариово по повеќе од две децении. Во крајот преполн со природна убавина и автентични градби, во селата скоро и да нема луѓе. Во селото Зовиќ живеат едвај дваесеттина жители. Но тоа се променивикендов.Валентин и Џенифер ја направија својата свадба во срцето на селото Зовиќ. Џенифер, која има шпанско-италијанско потекло

css.php