«

»

May 09

Црквата Св.Атанасиј во Градешница ќе добие нов покрив

3

До 15 мај кога е денот на Манастирот Свети Атанасиј во мариовското село Градешница треба да бидат завршени градежните работи околу реконструкцијата на кровната конструкција.

2

„Општина Новаци финансиски ќе ја помогне обновата на кровната контрукција и покривањето на црквата Свети Атанасиј во Градешница.Градежните работи се веќе започнати а треба да завршат до 15 мај кога се празнува светецот чие име го носи овој манастир “ вели градоначалникот на општина Новаци, Лазар Котевски.

4

Финансиските средства целосно ги обезбеди општина Новаци а изведувач на кровната реконструкција на црквата е БВ Инженеринг од Битола.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php