Daily Archive: May 7, 2013

May 07

Мариово зафатено од невреме.Однесен тампонот на регионалниот пат Битола-Старавина

Мариовскиот крај беше зафатен од силно невреме.Од поројниот дожд и град се формираа реки кои слевајќи се го однесоа тампонот поставен на регионалниот пат Битола-Старавина Р-509.Од општина Новаци велат дека во најскоро време истиот ќе се обидат да го санираат.

May 07

Лична карта, именувана улица по градоначалникот Котевски и почесен граѓанин на Далбеговци

Жителите на село Далбеговци го прогласија за почесен граѓанин градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски, му издадоа трајна лична карта и именуваа улица која го носи неговото име  „Лазовска. “

css.php