Daily Archive: April 25, 2013

Apr 25

РЕК Битола ќе го асфалтира патот Новаци-Коп во должина од 11 км

На средбата помеѓу градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски и раководството на РЕК Битола и ЈП Македонија Пат, се разговараше за асфалтирањето на патниот правец од Новаци до Копот.Целокупната финансиска конструкција за овој градежен зафат ќе ја обезбеди најголемиот производител на електрична енергија на територијата на РМ, РЕК.

Apr 25

Завршено е асфалтирањето на патниот правец Рибарци-Гнеотино

Заврши асфалтирањето и градежните работи на патниот правец Рибарци-Гнеотино.Станува збор за делница во должина од 4100 метри за што се потрошија околу 19 милиони денари.

css.php