Daily Archive: April 22, 2013

Apr 22

Владините пари за рурален развој добредојдени за општина Новаци

Со цел што повеќе од селата во земјава да се развиваат, а дел од нив и да се обноват, Владата ќе го помага развојот на инфраструктурата во руралните средини, а на тој начин ќе се зачуваат и традиционалните македонски вредности.

Apr 22

Здружението пензионери од Скопје во посета на општина Новаци

Градоначалникот на општина Новаци и неговата сопруга беа домаќини на дваесеттина членови на Здружението на пензионери од Скопје кои дојдоа во посета на општина Новаци.Го посетија преубавиот манастир Рожденство на Пресвета Богородица и неодамна отворениот пензионерски клуб.

css.php