Daily Archive: April 15, 2013

Apr 15

Доделени сертификати за учесниците на натпреварот по спелување по англиски јазик

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски денеска им ги врачи сертификатите на децата кои учествуваа на натпреварот по спелување по англиски јазик кој го организираше Хана Траскот од Мировниот корпус и наставничката по англиски јазик во ЦОУ„Славко Лумбарковски“.

Apr 15

Македонско-шпанска свадба во мариовско Зовиќ, општина Новаци

Мариовскиот крај полека но сигурно прераснува во туристичка дестинација. На 11 мај оваа година во Зовиќ ќе се прави македонско-шпанска свадба.Младоженецот Валентин Секуловски роден во Швајцарија со потекло од мариовско и невестата Џенифер Лонго родена во Шпанија , минатата година го посетиле ова живописно село и воодушевени од неговата убавина на барање на невестата, решиле …

Continue reading »

css.php