Daily Archive: April 9, 2013

Apr 09

Нови поплави на територијата на општина Новаци

По село Гнеотино каде состојбата со поплавите денеска е влошена , под вода се најдоа и обаботиливите површини во атарот на село Рибарци и Агларци , како и фабриката за производство на природен гас „Вазар“.

Apr 09

Се излеа река Елешка во атарот на Гермијан

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски со стручни екипи од Центарот за управување со кризи и Дирекцијата за заштита и спасување извршија увид во атарот на село Гермијан каде се излеа река Елешка и го поткопа мостот.Првично беа поплавени околу 400 а сеуште под вода се 200 хектари обработлива површина.

css.php