«

»

Mar 29

Почит за Пеце Матичевски по повод денот на општина Новаци

пеце мати

По повод денот на општината , 30 март, делегација од општина Новаци положи свежо цвеќе на гробот на Пеце Матичевски, припадник на резервниот состав по потекло од Новаци, кој загина во конфликтот во 2001 година.

На денот кога се навршуваат 12 години од загинувањето на Пеце Матичевски 5 јуни, претставниците на општинската организација на резервни офицери на Република Македонија во негова чест на гробиштата во Новаци ќе постават спомен обележје и јарбол со државното знаме кое ќе биде подигнато со сите почести.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php