Daily Archive: March 29, 2013

Mar 29

Почит за Пеце Матичевски по повод денот на општина Новаци

По повод денот на општината , 30 март, делегација од општина Новаци положи свежо цвеќе на гробот на Пеце Матичевски, припадник на резервниот состав по потекло од Новаци, кој загина во конфликтот во 2001 година.

Mar 29

Прославен патрониот празник на ЦОУ “Славко Лумбарковски”, Новаци

Како продолжение на активностите по повод патрониот празник на ЦОУ „Славко Лумбарковски“ од Новаци беше одржана свечена приредба во општинската сала на која присуствуваше градоначалникот Лазар Котевски.

css.php