«

»

Mar 28

Натпревар по англиски јазик во училиштето во Бач

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Во основното училиште во село Бач во организација на Хана Траскот, волонтер од Мировниот корпус се одржа училиштен натпревар по англиски јазик “спелинг би“ (“Spelling Bee“). 

На натпреварот учествуваа 4 ученици од предметна настава, поточно од петто до осмо одделение.

Оние ученици кои ќе покажат најдобри резултати ќе се квалификуваат за учество на државниот “Spelling Bee“ натпревар по англиски јазик кој ќе се одржи на 13 април 2013 година во Американ колеџ во Скопје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php