Daily Archive: March 28, 2013

Mar 28

Со приредба прославен патронатот на училиштето во Бач

Во весела атмосфера и со пригодна свечена приредба подготвена од наставниците и учениците од подрачното училиште „Славко Лумбарковски“ во село Бач беше прославен патрониот празник. Патронатот на ЦОУ „Славко Лумбарковски“ се слави заедно со празникот на општина Новаци. За таа цел денеска во општинската сала со почеток во 16 часот ќе има главна приредба на централното …

Continue reading »

Mar 28

Општина Новаци домаќин на меѓународен фудбалски натпревар

По повод Празникот на општина Новаци утре 29.03 на фудбалскиот терен во село Новаци ќе се одигра меѓународен пријателски натпревар меѓу ФК Талент 2010 од Битола и Динамо од Тирана, Р.Албанија. Фудбалски натпревари ќе се одиграат во категоријата пионери и кадети со почеток во 12 и 14 часот.

Mar 28

Натпревар по англиски јазик во училиштето во Бач

Во основното училиште во село Бач во организација на Хана Траскот, волонтер од Мировниот корпус се одржа училиштен натпревар по англиски јазик “спелинг би“ (“Spelling Bee“). 

Mar 28

Земјоделците од Новаци потпишаа Меморандум за соработка со УСАИД

ЕУ ЛЕАДЕР проектот продолжува со својата реализација во општина Новаци која е избрана како пилот општина претставувана преку шест земјоделци производители на пченка и индустриски домат.

Mar 28

Проектот ТЕЛЕТЕРМ финишираше во Новаци

Општина Новаци беше домачин на завршната конференција со која финишираше проектот за паарно греење ТЕЛЕТЕРМ на општините Новаци и Битола. Денес во Општината Новаци се одржа завршната конференција на проектот „Пренос на знаење за централно греење во Битола и Новаци” со кој преку топлинската енергија од РЕК Битола ќе се топлифицира општина Новаци, општина Битола …

Continue reading »

css.php