Daily Archive: March 22, 2013

Mar 22

Свечено пуштен во употреба првиот пензионерски клуб во Новаци

Пензионерите од Општина Новаци добија ново катче за дружење. Од вчера на услуга им е Пензионерскиот клуб, прв од ваков тип од постоењето на општината. Во него можат да организираат седенки, заеднички да гледаат телевизија,да читаат весници,да играат шах, карти и домино.

Mar 22

Бизнис делегација од Измир предводена од амбасадорот Тасковски во Новаци

Амбасадорот на Р.Македонија во Р.Турција Горан Тасковски со турски бизнисмени од Измир во посета на градоначалникот Лазар Котевски и општина Новаци. Ваквите посети не се реткост и се случувале во повеќе наврати, затоа што општина Новаци извесно време е во преговори за збратимување со сродна општина од оваа земја.

css.php