Daily Archive: March 21, 2013

Mar 21

Котевски во посета на жителите на Бач, Гермијан и Живојно

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски оствари средба со жителите на населените места Бач, Гермијан и Живојно. На средбата пред присутните беше презентиран отчетот за сработеното во изминатите 8 години но беа презентирани и поважните проекти кои ќе се реализираат во наредните 4 години во сите овие места кои спаѓаат на територија на општина Новаци.

Mar 21

Заврши изградбата на новото монтажно училиште во Далбеговци

Во присуство на државниот секретар за образование Елизабета Тодоровска, градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски, советничките за образование во Новаци и Битола Мирјана Кузмановска и Снежана Петровска, директорката на ЦОУ „Славко Лумбарковски“ Ана Котевска Велјановска и многу гости, жители и дечиња беше означен крајот на градежните работи на новото монтажно училиште во село Далбеговци.

Mar 21

Посета на селата Добромири и Рибарци

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски со директорот на Платежната агенција на РМ Тони Димовски и претставник од Државниот инспекторат за земјоделство беа во посета на селата Рибарци и Добромири каде остварија средба со локалното население.

Mar 21

Етно – ликовна изложба од продажен карактер во ЦОУ “Славко Лумбарковски”, Новаци

На Етно-ликовната изложба од продажен карактер во ЦОУ„Славко Лумбарковски“ Новаци се продадоа скоро сите дела на младите уметници:ликовни творби во разни техники, скулптури и разни други изработки.

css.php