Daily Archive: March 19, 2013

Mar 19

Посета на училиштето во село Гермијан

  Советникот за образование во општина Новаци Мирјана Кузмановска и педагогот м-р Пецо Ројковски во ЦОУ „Славко Лумбарковски“, го посетија подрачното училиште во село Гермијан.

Mar 19

Во посета на Горно и Долно Агларци и Далбеговци

На неполна недела пред Локалните избори 2013 , градоначалникот на општина Новаци и кандидат за градоначалник на ВМРО-ДПМНЕ за трет мандат Лазар Котевски оствари средба со жителите на трите населени места Горно и Долно Агларци и Далбеговци.

Mar 19

Инсталирана постројка за спроведување на парно греење во Новаци и Битола

Преку проектот ТЕЛЕТЕРМ од ИПА Програмата за меѓугранична соработка помеѓу Македонија и Грција на третиот блок од РЕК се инсталира постројка за одземање на топлата пареа и затоплување која ќе овозможи спроведување на паарно греење во општините Новаци и Битола.

Mar 19

Промовирана “Неука филозофија” на Елизабета Јончиќ

Во општинската сала во Новаци денеска беше промовирана втората стихозбирка  на поетесата Елизабета Јончиќ „Неука филозофија“ во издание на Матица македонска. Покровител на книгата е градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски.

Mar 19

Трибина “Социјално претприемништво”

Градоначалникот на општина Новаци Лазар Котевски присуствуваше на Трибината на тема “Социјално претприемништво”, во организација на Комисијата за труд и социјална политика.

css.php