«

»

Mar 15

Обука за претседателите и членовите на избирачките одбори во Новаци

glasanje-1

Во просториите на Општинската изборна комисија во Новаци се одржа обука за претседателите и членовите на избирачките одбори кои на 23 избирачки места треба да ги спроведат Локалните избори на 24 март.

Целта на обуката е правилно обучување на членовите за да нема никакви проблеми на денот на гласањето.

Исто така започна да тече и рокот за доставување на барања за гласање за болни и изнемоштени лица-информираат од ОИК Новаци.

На 24 март граѓаните на Република Македонија ќе излезат да гласаат за градоначалници и советници во општините, односно ќе ја избитраат новата локална самоуправа која ќе ги предводи општините и советните во наредните 4 години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php